لیست اختراعات محمد پازوکی
دستگاه استخوان ياب و جسد ياب زمينه فني اختراع الكترونيك و مكانيك مي باشد. با توجه به اينكه تاكنون دستگاهي جهت پيدا كردن استخوان و جسد به ويژه استخوان و بقاياي پيكر شهدا وجود نداشته است, تاكنون به صورت گمانه زني فعاليت مي شده است. با اين دستگاه مي توان محل دقيق قرار گرفتن استخوان شهدا و اجساد را تفحص نمود و طبق آمار هاي بدست امده پيكر6200 شهيد هنوز پيدا نشده است و با توجه به اينكه مدت زمان حدود 25 سال از آن دوره مي گذرد تنها باقي مانده پيكر شهدا استخوان مي باشد كه اين دستگاه مي تواند كمك زيادي براي پيدا كردن و برگرداندن پيكر پاك آنان بكار گرفته شود. اين دستگاه مي تواند استخوان و جسد ها را در عمق 14 متري زمين كشف كند و قابليت ديگر دستگاه اين است كه عمق دقيق استخوان و جسد را اعلام مي كند و قابليت ديگر آن حدود تقريبي وزن استخوان داخل زمين را نيز مشخص مي نمايد. با اين دستگاه مي توان شعاع عملكردي يك متر الي 600 متر را نيز تنظيم نمود تا منطقه وسيع تري با دقت بيشتري مورد تفحص قرار گيرد. در صورت وجود دستگاه هاي الكترونيكي مانند دوربين و موبايل و راديو و غيره و همچنين دكل هاي فشار قوي اطراف دستگاه استخوان ياب و جسد ياب باعث هيچگونه اختلال و نويزي در سيستم عملكرد دستگاه نمي شوند.
دستگاه تشخيص دهنده ويروس, باكتري و انگل زمينه فني اختراع الكترونيك مي باشد. با اين دستگاه مي توان انواع ويروس, باكتري و انگل را در داخل بدن موجودات زنده (انسان و حيوان) را شناسايي نمود, بدون آنكه نيازي به انجام آزمايش و نمونه برداري هاي مرسوم باشد و در كمترين زمان مي توان آن ويروس كه منجر به آن بيماري شده را تشخيص داد. اين دستگاه در سه مدل طراحي شده است, مدل اول به اين صورت مي باشد كه مي توان در مطب ها و آزمايشگاه ها نصب گردد و مدل دوم بصورت گيت هاي بازرسي در فرودگاه ها و ترمينال ها نصب گردد و مدل سوم به صورت پرتابل بوده كه ميتوان به ارگان هايي از قبيل دام پزشكي بازرگاني و جهاد كشاورزي و غيره واگذار شود تا از ورود آن نوع ويروس و باكتري و انگل كه مشترك بين انسان و حيوان است جلوگيري نمايد.
در اين كار تهيه نانوبلوركهاي هيدروكسي آپاتيت مغناطيسي و عملكرد آن به عنوان ماده جاذب به منظور حذف ماده آلي تولوئن مورد بررسي قرار گرفت. تهيه كريستالهاي هيدروكسي آپاتيت مغناطيسي با روش هم¬رسوبي در محيط تر صورت گرفت. بنابراين مطالعات فازي، پيوندهاي شيميايي، مورفولوژي ذرات سنتز شده و خواص مغناطيسي به ترتيب با استفاده از آزمونهاي XRD، FTIR، SEM و VSM انجام شد. نتايج بدست آمده نشان¬دهنده مورفولوژي صفحه¬اي و ميانگين اندازه دانه nm 6/11 بود. بررسي نتايج XRD وجود فاز هيدروكسي آپاتيت مغناطيسي را نشان داده و نتايج VSM از مغناطيس اشباع emgg^(-1) 00147/0 و مغناطيس پس ماند emgg^(-1) 02615/0 خبر داد. پس از آن، آزمون¬هاي جذب به وسيله پودر نانوبلورك¬هاي هيدروكسي آپاتيت مغناطيسي به دست آمده به عنوان جاذب براي آلاينده تولوئن در محلول¬هاي آبي انجام شد. به منظور بررسي ميزان جذب آلاينده و مورفولوژي ذرات پس از جذب، از آزمون¬هاي طيف¬سنجي UV-Visible، FT-IR و SEM استفاده شد. حداكثر ميزان جذب پودر mg/g 980 است. اطلاعات بدست آمده از آزمون جذب با تك¬دماهاي جذب مختلفي چون لانگمير، فرندليش و DKR انطباق داده و مشخص شد كه سازوكار جذب تك لايه (تك¬دماي لانگمير) انطباق بيشتري با فرآيندهاي جذب دارد.
خلاصه: عنوان اختراع: ساخت بيوكاتاليست سراميكي متخلخل رسي و استفاده از آن در توليد بيوديزل فوم سراميكي رسي توسط تكنيك كپي برداري از فوم پليمري اسفنجي ساخته شد. اين فرايند بر اساس آغشته كردن اسفنج پليمري با دوغاب سراميكي مي باشد. پس از پوشش فوم اسفنجي سلولزي (با مشخصه 25 حفره در هر اينچ و ابعاد 6 در 6 در 3 ميليمتر) با دوغاب رسي، خشك كردن آن ها، سوزاندن فوم پليمري و سينترينگ بدنه تازه شكل گرفته در كوره حرارتي، فوم هاي سراميكي ساخته مي شوند. سپس ، قارچ ريزوپوس اوريزايي (PTCC 5174) بر روي فوم هاي سراميكي اشاره شده تثبيت شد. زيست توده تثبيت شده بر روي فو م هاي سراميكي رسي با استفاده از آناليز ميكروسكوپ الكتروني روبشي مورد بررسي قرار گرفت كه موفقيت عمل تثبيت را در مورد فوم هاي سراميكي رسي نشان داد. همچنين، سيستم راكتور بستر فشرده اي با استفاده از بيوكاتاليست هاي تمام سلولي قارچي براي توليد بيو ديزل از روغن مستعمل خوراكي پيش فرآوري شده توسعه يافت. راندمان توليد بيوديزل با استفاده از بيوكاتاليست رسي به حدود 90% رسيد. راندمان ثانويه توليد بيوديزل نسبت به راندمان اوليه آن، كاهش ناچيزي را نشان داده است. به عبارت ديگر، فوم هاي سراميكي رسي نسبت به فوم پلي يورتان به علت مقاومت مكانيكي بيشتر و حفاظت از سلو ل هاي تثبيت شده در برابر آسيب هاي فيزيكي در راكتور بهتر مي باشد.
در اين پژوهش از قارچ 'Aspergillus fumigatus' و باكتري 'E.Coli' جهت توليد كلوئيد نانوذرات نقره استفاده شد كه در مورد هر دو مكيروارگانيسم احياء يونهاي نقره در خارج از سلول انجام مي گيرد. پارامترهاي مؤثر در توليد نانوذرات نقره با استفاده از قارج 'Aspergillus fumigatus'، از جمله شرايط كشت قارج، غلظت نيترات نقره، دما و زمان مورد بررسي قرار گرفتند. توليد نانوذرات نقره به كمك طيف فرابنفش - مرئي (UV-visible) محروز و مكانيزم احياء يونهاي فلزي توس اين مكروارگانيسم با استفاده از آناليز FTIR و الكتروفورز بررسي گرديد. ميكروسكوپ الكتروني عبوري (TEM) نيز در مطالعه اثر پارامترهاي مختلف بر اندازه و مورفولوژي نانوذرات بيست سنتز شده و آناليز EDS در بررسي فازهاي موجود به كار گرفته شدند. به كمك بررسي هاي انجام شده شرايط بهينه محيط كشت مايع قارچ 'Aspergillus fumigatus' با تركيب (g/1) و KH2PO4 و 7/0 K2HPO4 و 20، MgSO4.7H2O و 0/1، 2SO2 و (NH4) و 1/0، عصاره مخمر به ميزان 0/6، 3/5 = pH، غلظت Spore تعداد 106×16 در ليتر و مقدار بهينه غلظت نيترات نقره نيز 1/5mM انتخاب شد. طبق نتايج به دست آمده، انتخاب دماي مناسب بستگي به اندازه ذرات مطلوب دارد. براي دستيابي به اندازه ذرات در گستره 30/5nm دماي 30-20 درجه سانتي گراد و به منظور حصول سرعت احياء بالاتر و توليد ذراتي با اندازه nm و 10-60 دماي 40-35 درجه سانتي گراد گرديد. كاربردهاي آنتي باكتريال نانوذرات نقره زيست سنتز شده در صنعت نساجي و سطح شيشه نيز آغشته نمودن الياف پنبه اي و نانوالياف پليمر پلي آكريل آميد به كلوئيد حاصل با آناليز SEM و EDS بررسي شد.
در ساخت اين ماده مراحل ذيل اجرا مي شود: الف: فعال سازي مكانيكي 1) جدا كردن بخش زير 75 ميكرون نمونه ايلمنيت گرفته شده از معدن ايلمنيت كهنوج به روش سرند كردن 2) آسيا كردن توسط آسيا سياره اي به مدت 40 دقيقه در اتمسفر بي اثر ب: انجام واكنش ليچينگ كاهشي 1) آماده سازي محلول اسيد هيدروكلريك با غلظت مناسب 2) تنظيم دما محيط انجام آزمايش و تثبيت آن با استفاده از يك حمام پارافيني 3) افزودن پودر آهن به عنوان عامل كاهنده به محلول ليچينگ بعد از زمان معيني از شروع واكنش و ادامه واكنش به مدت 6 ساعت ج: جداسازي نانو روتيل مصنوعي توليد شده از محلول باقيمانده از ليچينگ و استحصال نانو پودر روتيل مصنوعي ه: انجام عمليات كليسناسيون براي رسيدن به ساختار نهايي محصول و: انجام ازمايشهاي XRD و TEM بر روي نمونه سنتز شده خ: انجام آزمايش هاي BET و اندازه گيري خواص فتوكاتاليستي محصول بايد توجه نمود كه تمام توزين ها با استفاده از ترازوي آزمايشگاهي دقيق با دقت 0.001 صورت گرفته همچنين براي آزمايش خاصيت فتو كاتاليستي نانو پودر توليد شده تخريب متيلن بلو به عنوان مدلي از يك واكنش فتوكاتاليستي مدنظر قرار گرفت.
دستگاه تبديل پلاستيك هاي پسماند به منابع هيدروكربني با ارزش به منظور تبديل پلاستيك هاي پسماند به مايعات نفتي با ارزش ساخته شد. پس از انجام آزمايشات، مشخصات فيزيكي و شيميايي مايعات نفتي بدست آمده طبق استانداردهاي بين المللي اندازه گيري شد. نتايج اندازه گيري ها و مقايسه آنها با مشخصات سوخت هاي مرسوم نشان داد كه خواص مايعات هيدروكربني بدست آمده مشابه سوخت هاي بنزين، ديزل و نفت سفيد بود. دستگاه حاضر به گونه اي طراحي شده است كه قادر به تبديل بيش از 90 درصد پلاستيك هاي پسماند اوليه به محصولات مايع و حدود 5 درصد به محصولات گازي مي باشد. ويژگي منحصر به فرد آن اين است كه مقدار محصولات جامد بدست آمده در طول آزمايشات بسيار اندك (در حدود 1 تا 2 درصد مواد خام اوليه) مي باشند. از دستگاه ساخته شده علاوه بر تبديل پلاستيك هاي پسماند به مايعات هيدروكربني، مي توان جهت تبديل روغن موتور سوخته، تايرهاي فرسوده و همچنين تركيب پلاستيك و روغن موتور و تاير براي تبديل به روغن هاي نفتي استفاده نمود.
موارد یافت شده: 15